Probecop si pripísal už tretí titul majstra SR v plážovej hádzanej

07.07.2003 Celý región

Počas víkendových dní sa na ihrisku letného kúpaliska na prešovskom Sídlisku III hral už 9.ročník Memoriálu Ing. Jána Motýľa v plážovej hádzanej, ktorý mal u...
Počas víkendových dní sa na ihrisku letného kúpaliska na prešovskom Sídlisku III hral už 9.ročník Memoriálu Ing. Jána Motýľa v plážovej hádzanej, ktorý mal už po piatykrát štatút oficiálnych majstrovstiev Slovenska. Na podujatí hralo desať tímov, ktoré boli zložené prevažne z odchovancov prešovskej hádzanej. Práve ich tímy napokon pobrali všetky najcennejšie trofeje.

Majstrovský titul si už po tretíkrát (po rokoch 1999 a 2000) vybojoval celok Probecop, ktorý sa stal suverénne najúspešnejším tímom Slovenska v nedlhej histórii tohto športu. Budúci majster však nezačal najlepšie, hneď v úvodnom zápase skupiny prehral s Leguanom, ktorý si počas celého turnaja počínal na ihrisku prekvapujúco suverénne. Napokon práve tieto dva celky boli postupujúcimi zo skupiny A. V B skupine došlo k veľkému prekvapeniu na úkor úradujúceho majstra, prešovského Cofinu, ktorý sa po nepresvedčivých výkonoch neprebojoval do semifinále. Skupinu vyhral celok Naceva, zložený z úspešných starších dorastencov Farmakolu Tatran Prešov. Ten bol zároveň najpríjemnejším prekvapením turnaja. Štvrtým do semifinálovej partie sa napokon stal Dr. Ice, nabitý viacerými zvučnými menami z interligy.

Semifinálové duely boli veľmi vyrovnané a rozhodovali ich až rozstrely. Najskôr Leguan po takticky veľmi dobrom výkone a za výdatnej podpory brankára Juska porazil Dr. Ice, potom sa rodilo obrovské prekvapenie na úkor Probecopu. Mladíci z Nacevy si dokázali vynútiť rozstrel, kde v ich neprospech rozhodla až siedma séria. Vynahradili si to však v súboji o bronz, kde proti Dr. Ice zvládli rozstrelový reparát a radovali sa z prvých seniorských medailí, zatiaľ \"len\" plážových. Vo finále už nenechal skúsený Probecop nič na náhodu a s vynikajúcim Fecmanom v bráne si zaslúžene pripísal titul. Niekoľko stovák divákov aplaudovalo kapitánovi tímu Milanovi Mrvovi, ktorý z rúk predsedu Slovenského zväzu hádzanej Pavla Derfényho prevzal majstrovský pohár, pričom na Memoriáli Ing. Jána Motýľa dominoval už piatkyrát.

Výsledky: Skupina A: Naceva - Dr. Ice 2:1, Cofin 2:1, Tatran 1952 0:2, Košice 2:1. Dr. Ice - Cofin 2:0, Tatran 1952 2:1, Košice 2:1. Cofin - Tatran 1952 2:0, Košice 2:1. Tatran 1952 - Košice 2:1. Poradie: 1. Naceva, 2. Dr. Ice, 3. Cofin, 4. Tatran 1952, 5. Junior Košice. Skupina B: Leguan - Probecop 2:1, Compuart team 2:1, IM 2:0, Bardejov 2:0. Probecop - Compuart team 2:0, IM 2:1, Bardejov 2:0. Compuart team - IM 2:0, Bardejov 2:1. IM - Bardejov 2:0. Poradie: 1. Leguan, 2. Probecop, 3. Compuart team, 4. IM, 5. Bardejov. Semifinále: Leguan - Dr. Ice 2:1 (14:6, 5:7, rozstrel 5:4), Naceva - Probecop 1:2 (8:15, 10:9, rozstrel 5:6). O 3.miesto: Naceva - Dr. Ice 2:1 (10:9, 6:15, rozstrel 4:2). Finále: Leguan - Probecop 0:2 (3:7, 8:13). Konečné poradie: 1. Probecop (Fecman - Mrva, Korčák, Kuchár, M. Čorej - na snímke, P. Čorej, E. Pliška, Servátka), 2. Leguan (Jusko - Vil. Lafko, Klauzer, Mišek, Pašen, S. Leško), 3. Naceva (Fabián - Marušák, Mokriš, Adam, Staš, Briškovič, Kozel, Ščepák), 4. Dr. Ice (Olejár - Justus, Michalik, Dobrovodský, Tumidalský, M. Pliška, Saloka). Najlepší brankár: Erik Jusko, najlepší hráč: Viliam Lafko (obaja Leguan).
(Martin BELEJ - www.korzar.sk)
 

Vyberte región